Hliněné omítky vytvářejí zdravé a pozitivní prostředí

Hliněné omítky vytvářejí zdravé a pozitivní prostředí

Komerční sdělení | Neděle, 02. červen 2024 |

Přidat na Seznam.cz

Chcete ve svém domě relaxačně pohodové prostředí, které je udržitelné a zároveň šetrné k přírodě? S hlínou to získáte!

Hliněné omítky se vracejí do Vašich domovů jsou moderní a rovnocennou alternativou konvenčních stavebních hmot. Přírodní stavební materiály zažívají v současnosti renesanci a těší se stále větší oblibě. V dnešní době, kdy trávíme až 2/3 života v interiérech domů je kvalita a nezávadnost vnitřního prostředí prioritou. Hliněné omítky jsou ekologické, estetické a zdravé!

Hlína a její výhody


  • vytváří zdravé prostředí a pozitivní energii
  • optimálně reguluje vlhkost v interiéru
  • je prospěšná pro astmatiky a alergiky
  • má vysokou schopnost akumulovat teplo
  • je 100 % recyklovatelná
  • tlumí elektromagnetické záření a pohlcuje pachy
  • je dobře zpracovatelná
  • má vysokou estetickou úroveň

hliněná omítka

obr.: Hliněné omítky a marocký štuk jsou častým provedením v koupelnách. Foto: HLINĚNÝ DŮM

Hliněná omítka si poradí s vlhkostí


Hlína dokáže přirozeným způsobem regulovat vzdušnou vlhkost v interiéru a tím vytvářejí dobré mikroklima. Stěny pohlcují přebytečnou vlhkost a následně, když je v místnosti větší sucho, zase ji vrací zpět.

hliněná omítka

obr.: Hliněná omítka v koupelně slouží jako  lapač páry  nerosí se tak zrcadla. Foto realizace: HLINĚNÝ DŮM

V zimě hřejí a v létě chladí


V topné sezóně se dobře uplatňuje akumulační schopnost hlíny. Rychle nabere teplo z ohřátého vzduchu (zvláště v kombinaci se sálavým zdrojem tepla) a postupně ho pak do místnosti zase vrací. V letním období naopak nastupuje přirozená klimatizační schopnost hlíny, kdy nám udržuje chlad stěn a vytváří tak v interiérech pocitově velmi příjemné klima.

hliněná omítka

obr.: Detail hliněné omítky a marockého štuku v koupelně. Foto: Akad.arch. Oldřich Hozman

100 % přírodní složení ZARUČENO


Hliněné omítky HLINĚNÝ DŮM jsou složeny z pečlivě vybraných jílů a praných křemičitých písků. Právě jíl zde vytváří funkci pojiva a písek slouží jako plnivo.

Povrchy stěn zůstávají prodyšné, mají vyšší povrchovou teplotu a jejich protialergické vlastnosti zaručují, že se Vám i Vašim dětem bude doma dobře dýchat. Foto HLINĚNÝ DŮM

obr.: Povrchy stěn zůstávají prodyšné, mají vyšší povrchovou teplotu a jejich protialergické vlastnosti zaručují, že se Vám i Vašim dětem bude doma dobře dýchat. Foto HLINĚNÝ DŮM

Použití hliněné omítky


Hliněnou omítku je možné aplikovat, dle doporučených postupů, téměř na jakýkoliv podklad, ať je to pálená cihla, nepálená cihla, ytong, beton, kámen, ale i konstrukční desky jako OSB, Fermacell, SDK ... Pokud si chcete vyzkoušet dermatologické vlastnosti hlíny a ocenit její neutrální pH, můžete si během realizace vyzkoušet práci s hlínou na vlastní kůži :).

Povrchy stěn v barvách přírody


Jedním z častých mýtů je, že hliněné omítky jsou k dostání jen v hnědé nebo šedé barvě. I zde Vás může hliněná omítka mile překvapit. Finální odstín omítky je vždy v přírodních širokospektrálních tónech od světlé krémové, přes okr až po základní hnědou.

hliněná omítka

obr.: Světlé hliněné omítky skvělě ladí k dřevěným prvkům v místnosti. Foto: Richard Guryča

HLINĚNÝ DŮM je rodinnou firmou s dlouholetou tradicí a 24. letou zkušeností s vývojem, výrobou, prodejem a dodávkami hliněných omítek. Těší nás vytváření přirozeného prostředí, které přispívá k našemu zdraví a pohodě.

Pomohou vám specialisté z Kolektivu HLINĚNÝ DŮM

Více informací nejen o hliněných omítkách→

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Fasády”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop